My World............Lyndz.....

By: lyn dz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Dec-2008 03:22 Email | Share | | Bookmark
:) belayar



Salam semua.....Lyn sihat sesangatnyer, lama nar menyepikan diri....lepas exam ari tu terus g mengikuti Program Naik Kapal pas 2 ader Team Building lagi x sempat nak apdet.... sampaikan gambar2 jamuan raya pun x upload lagi.... aci x update gambar jamuan raya 4 d next entry
Program nie sebenarnya dah lama nak dibuat d office Lyn tetapi macam2 hal yg terjadi....jadi at least jadik jugak n merasa ler Lyn mengikuti trip nie dari Lumut ke Langkawi. Walaupun singkat namun pengalaman itu amat berharga yang amat2 sangat. 1st time naik kapal best sesangat....memule tu terfikir jer macam2......Kapal Fajar Samudera nie belayar dari Lumut pada pukul 6.00 petang. Kat kapal nie yang paling best nyer bab MAKAN memang best sangat. boleh tengok matahari terbenam dari atas kapal dan pada malamnyer lepak mengambil angin sambil lihat pemandangan .....sampai kat Langkawi lebih kurang pukul 6.00 pagi. tapi kita orang kene naik ferry dulu....coz kapal yang besar itu x boleh berlabuh....kat ngan jeti.


Quote:
kad pengenalan aka ic Lyn selama berada di dalam kapal nie



Quote:
pemandangan senja



Quote:
i like photo nie...





Sampai Langkawi, x pegi banyak tempat pun sebab kitaorang cuma diberi masa sampai pukul 6.00 petang n kene berkumpul balik kat jeti untuk pelayaran balik ke Lumut. SHOPPING sudah tentu tapi faham-faham je ler coz cuti sekolah harga barang pun mahal sket. First kitaorang g umah Mahsuri...ingatkan nak g Cable Car tapi upernyer Cable Car tutup coz cuaca x berapa elok....



Oleh kerana Lyn baru jer pegi Langkawi jadik mood nak bergambar tu x banyak sangat lagi pun x berapa nak sihat......




Pas tu g Kedai Gamat Warisan Salju. leypark kat ctu lama jugak sampaikan tauke kat ctu ajar buat just gamat....sakan nar Kak Mas minum sampai abis ler satu jag.... . Abang driver kitaorang (opp sorry bang lupa nama arr) nie bawak kitaorang pegi tempat makan ikan bakar yang best sgt kat Langkawi....lupa lak nak ambik gambar coz masa tu dah lapar sangat.....terkezut gler coz minum air tea O 50 sen jer segelas.....tapi ikan siakap bakar tu memang best bangat Lyn share ngan Kak Mas n Noly.....sehingga menjilat jari arr tpkn kat Langkawi diaorang x makan ikan bakar ngan air asam.

Lepas dah kenyang isi perut pegi shopping pulak 1st pegi kat Beras Terbakar, ader orang nak borong kain batik.....banyak tul Kak Ina shopping kain batik...pas tu pulak tempat jual batik jawa kat depan Nusantara beli lagi......Pegi Idaman Suri huh ramai betol orang....kat cni shopping lagi. Kam yang shopping banyak kat cni. Pas tu g Haji Ismail Group n sekitarnya...Kat cni shopping lagi beli coklat nak bawak balik...siap memasing beli beg tuh...



Setelah selesai shopping bagai......masing2 x sedar diri dah ler x gajik g time nie. itukan terapi Tunggu time lapor diri kat jeti untuk naik ferry n lepas tu ke kapal n kapal pun belayar balik ke Lumut pada pukul 7.30 malam. Perjalanan balik memang mencabar sebab cuaca x elok dan yang teruknyer Lyn mabuk lauk...........


Quote:
lihat lah muka itu...mabuk tapi masih boleh control lagi



Quote:
Bersama komandan kapal



Quote:
Lumut


sampai kat Lumut pukul 8.00 pagi n shopping pulak kat Lumut beli sotong arr ikan bilis lagi n lepas tu bertolak balik ke KL.


Monday, 20-Oct-2008 14:23 Email | Share | | Bookmark
[Salam Semua]

alamak dah lama Lyn x hapdet FP....rasenye baru je hapdet...bukannyer aper sekarang nie putaran masa berlalu terlalu cepat 'dunia dah akhir zaman'...kalau seminggu 2 sekejap je tup-tup dah sampai hari Jumaat. Selalunyer kat office Lyn akan bukak FP semua orang cume x sempat nak tinggalkan jejak je... Baru-baru ni semua office mate Lyn g kursus kat Kuantan..... Lyn kene tinggal kat office di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan....hati meronta-ronta nak g..bayangkan ler office tu seperti dilanggar garuda. sunyi+sepi...sadis sungguh..hari nie plak diaorang sudah tayang gambar masa diaorang kursus kat Cherating 2....uwaaa...rasa nak nangis la plak coz x dapat g (padahal Kuantan tu kampung sendiri )




Quote:
Sejak menonton filem ayat-ayat cinta kat tv3 baru-baru nie, jadik fanatik le pulak....1 hari 10x dengar lagu ...memang syahdu sangat.....jiwang karat jap


Thursday, 9-Oct-2008 05:59 Email | Share | | Bookmark
[Header blog]

nie header blog Lyn....... http://momentlyndz.blogspot.com masih panas lagi



header FP nie sentimental value...sayang nak tukar..

oppp gambar raya nanti tau lambat sket sbb adik dah bawak balik Segamat jadik
perjalanan dia jauh nak mari KL semula


Sunday, 28-Sep-2008 13:13 Email | Share | | Bookmark
[SELAMAT HARI RAYA][MAAF ZAHIR BATIN]

Lyn ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua....mintak maaf banyak-banyak yer. Semoga persahabatan kita di alam maya ini akan berkekalan untuk selamanya. Lyn masih kat KL lagi malam raya baru balik ke Kuantan....




NIE KAD RAYA FARI KAWAN-KAWANKU...THANZ A LOT


Quote:
Dari Aimi



Quote:
Dari Kak Baayah



Quote:
Dari fliffy



Quote:
Dari Dilla




Quote:
Dari Ana



Quote:
Dari Aida



Quote:
Dari Lieya



Quote:
Dari Rinna



Quote:
Dari ejard



Quote:
Dari Jasfyra



Quote:
Dari Kak Bai



Quote:
Dari Mama Nurin



Quote:
Dari Pemacing Ikan



Quote:
Dari sitione



Quote:
Dari Feqah



Quote:
Dari Shariza



Quote:
Dari Zai



Quote:
Dari Miss Penna



Quote:
Dari Yong



Quote:
Dari Ziera



Quote:
Dari Watie



Quote:
Dari T - hot mama


Juga untuk semua yang mengenaliku samada di mana-mana jua
khasnya teman seperjuanganku Maizun, Nolly, Watie, Kak Ina, Emmy,
Kak Mas,abang botak, kawan sekolahku di Pekan, kawan seoffice di MINDEF,
kawan sekampungku di Lepar Hilir, kawan-kawan se UITM ku...Selamat Hari Raya,
Mintak maaf banyak-banyak yek


Sunday, 21-Sep-2008 04:32 Email | Share | | Bookmark
[kerna terpaksa]

kerna terpaksa........26-18 Ogos 2008, hari tu kene g Cinta Sayang Resort, Sungai Petani Kedah coz jadik urusetia bagi Bengkel Fee Perubatan, geram pun gak sebab one of my office mate yang kene pergi jadik Urusetia nie bercuti...x kan nak suruh Kak Milah pulak yang pergi sebab ayah dia tengah x sihat...jadik aku terpaksa ler pergi..... x banyak pun ambik gambar [sesangat ler boringnyer]


Quote:
me yang dalam keterpaksaan itu.....



Quote:
Cinta Sayang Resort, Sungai Petani


Quote:
sekitar kursus......







Quote:
Dinner steambot di dalam hujan yang lebat..........











[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net